© DK 2021.
biografija

Dragana Kosjerina

Biografija

Rođena 22.08.1987. u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.
Od 2014. godine radi kao urednik i voditelj na Radio-televiziji Srbije.

Zaštitno je lice porodičnog kviza "Ja volim Srbiju" i angažovana je u brojnim formatima Zabavnog programa.

Prve televizijske korake napravila na Televiziji „Sport Klub“. Od 2011. godine radila je kao urednik i voditelj emisije o sportskim aktuelnostima koja se emitovala uživo svakog dana. Pored angažmana u studijskim emisijama, radila je i kao reporter na brojnim sportskim događajima, u okviru prestižnih internacionalnih takmičenja, poput Evrolige, Atp teniskih turnira, Moto Gran Pri šampionata...

2014.
Na Javni servis prelazi 2014. godine, na poziv tadašnjeg direktora RTS-a, Nikole Mirkova. U okviru Zabavnog programa biva angažovana u Sportskoj i Zabavnoj redakciji. Najpre, u emisijama Sportski dnevnik i Nedeljno popodne.
2015.
Prvi put nastupa na „velikoj sceni“ već 2015. godine, kao voditelj festivalske emisije Odbrojavanje za Beč, u kojoj je odabran predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije. Iste godine angažovana je kao voditelj sportskog kviza Naša petroka, koji je pratio dešavanja na Evropskom prvenstvu za košarkaše. Krajem godine, počinje da vodi talent show Ja mogu sve, u kojem su se učesnici nadmetali u plesu, glumi, pevanju, sviranju...Dragana Kosjerina u ovoj emisiji i sama pokazuje talenat za scenski pokret kroz revijalne nastupe u nekoliko epizoda.
2016.
Od maja meseca 2016. godine, postaje zvanični spiker Srbije za saopštavanje glasova na Pesmi Evrovizije. Tog leta vodi i emisiju Olimpijsko popodne, koja prati dešavanja na Olimpijskim igrama u Riu. Pored angažmana u Zabavnom programu, počinje da radi i u Obrazovno-naučnom programu RTS-a, kao urednik i voditelj magazin emisije Kontekst 21. U septembru te godine postaje jedno od zaštitnih lica Jutarnjeg programa.
2017.
Od 2017. do danas, jedan je od voditelja muzičkog show programa Luda noć.
2018.
Od februara 2018. godine počinje da vodi Beoviziju, nacionalni izbor za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije.
2019.
Od 2019. godine, uz angažman u raznorodnim formatima, postaje zaštitno lice zabavnog kviza „Ja volim Srbiju“.
2020.
Leta 2020. radi kao voditelj Beogradske hronike, uz kontinuiran angažman u poznatim zabavnim formatima.
2021.
Tokom 2021. godine nastavlja sa angažmanom u novim sezonama show programa Luda noć i Ja volim Srbiju.

Vrati se na početnu